Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز، لجبازی، کل کل کردن، حرف شنوی، مطیع و فرمانبردار، کنترل کردن، ایجاد ترس و وحشت و ده ها کلمه دیگر که هر روزه بارها در حال شنیدن آن ها هستیم. آیا تا به حال به طور عمیق جدا از مثبت یا منفی بودن این کلمات، به معنای آن ها فکر کرده اید؟ از نظر والدین لجبازی نقطه مقابل حرف شنوی است و والدین در پی این هستند که فرزندانی حرف شنو پرورش دهند و دائم در تربیت به آن ها می گویند مثل کودکی من باش.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با فرض این که شما در کودکی حرف شنو بوده اید، آیا تا به حال به سوالات زیر فکر کرده اید؟من چه کارهایی انجام می دادم که فرد حرف شنویی قلمداد می شدم و به عبارتی جزوکودکان لجباز نبوده ام؟چه عوامل و شرایطی در حرف شنو شدن من موثر بوده اند؟ آیا این عوامل و شرایط اکنون در ارتباط با فرزندم نیز وجود دارد؟اگر این عوامل و شرایط وجود دارد، پس چرا کودکم حرف شنو نیست و لجباز است؟ در این زمینه گفتگوی ایسکانیوز با دکتر حمیرا ورمقانی روان شناس خدمات روان شناسی و مشاوره زندگی را بخوانید.

لجبازی در کودکان به چه معناست؟

لجبازی یک رفتار و واکنش نامطلوب است که در آن فرد منظور، هدف و نیازش را به شیوه کل کل، خشم، قهر و به طور کلی به شیوه ناسالم، غیرطبیعی و غلط بیان می کند. در کودکانی که لجباز به شمار می آیند این لجبازی خود را به شکل بروز خشونت، کل کل کردن، ساز مخالف زدن، تک­روی و حرف اول و آخر را زدن، آسیب به خود و دیگران و ناسزا گفتن، نشان می دهد.

چه دلایلی که با لجبازی کودکان در ارتباط است؟

از جمله از این دلایل می توان به رفتار و بازخوردهای منفی و مخرب والدین از جمله، بی توجهی، توهین، مسخره کردن و استفاده مکرر از تنبیه در برابر خطاهای کودکان اشاره کرد همچنین گاهی اطرافیان لجبازی را به غلط نوعی استقلال می دانند و با تقویت آن باعث شکل گیری جدی و اساسی آن می شوند.گاهی کودک هدفش ارسال پیامی است که حاوی نیازهای او است. مثلا در نوجوانی فرد خواستار هویت است. تبعیض های خانواده ، سر به سر گذاشتن ها و کنترل کردن های افراطی موجب به هم ریختن آن ها می شود. قدیمی ها همیشه در تربیت فرزند به مادران جوان توصیه می کردند که اگر سر به سر بچه نگذارید او درست خواهد شد. این ظاهرا یک جمله است اما با معانی و پیام های متعدد. آن ها با زبان رسا و روشن به موضوعی اشاره می کردند که امروزه به آن سبک فرزندپروری مقتدرانه می گویند. والدین با سبک مستبدانه معمولا به قول مادربزرگ ها سر به سر کودک می گذارند و حاصل سربه سر گذاشتن هیچ چیزی نیست جز لجباز شدن کودک.

چه راهکاری برای این مشکل پیشنهاد می کنید؟

برای جلوگیری از به وجود آمدن وکاهش لجبازی در فرزندان بهتر است نسبت به مواردی آگاه و نسبت به موارد دیگری عمل کرده تا آرامش را هم به خود، هم به فرزندان و هم به جامعه هدیه دهید.لازم است والدین بدانند در هر زندگی و هر رابطه ای از جمله رابطه خانوادگی و زناشویی، مشکلات و مسایلی علی الخصوص مسایل پیش بینی نشده وجود دارد. بحث های بی مورد و طولانی درباره اموری که از کنترل خارج است و یا اموری که با کمی آرامش و درنگ حل می شود می تواند زمینه ساز تشکیل یک شخصیت لجباز در کودک شود.

به نظر شما انتقاد صحیح از کودکان چگونه است؟

ابتدا باید اصول انتقاد کردن را دانست و سپس به انجام آن پرداخت. فراموش نشود که انتقاد باید از رفتار کودک باشد نه از ویژگی های شخصیتی او (به جای گفتن تو بی نظم هستی، بهتر است بگویید من با این رفتارت که اتاقت را کثیف می کنی ناراحت می شوم). بهتر است نکات مثبت کودک را حتی اگر بسیار کوچک است تقویت کنید. تمرکز صرف بر نکات منفی نتایجه نامطلوبی در پی دارد.تا حد امکان سعی شود که از احساسی تصمیم گرفتن پرهیز کنید. (کودک اصرار بر انجام کاری دارد که خوشایند نیست و شما مخالف آن هستید اما با گریه و التماس کودک مواجه می شوید و صرفا از روی دلسوزی رضایت می دهید).لطفا بر روی مشکلات کودک یکی یکی کار کنید و انتظارات نامعقولی از خود و کودکتان نداشته باشید. توان و ظرفیت کودک را برای حل مشکلات در نظر بگیرید.

دنیای کودکان سرشار از صداقت و صمیمیت است و کودکان محبت و خوش قولی را به خوبی درک می کنند. سعی کنید به قولتان عمل کنید و برای انجام ندادن قول هایتان بهانه های فضایی نسازید.در کنار همه این موارد صداقت را اصل قرار دهید زیرا کودکان به خوبی متوجه صداقت می شوند.برای والدینی که خودشان لجباز هستند و الگوی کودکشان هستند هیچ راه حلی جز کار بر روی خود وجود ندارد.والدینی هم وجود دارند که هنگامی که هیجانی می شوند، کودک را تهدید به تنبیهی بزرگ می کنند و باورشان این است که اگر تنبیهش نکنم فکر می کند جدی نیستم. با این که می دانند این تنبیه به اندازه توان و درک کودک نیست و صرفا بر اساس یک باور کاملا غلط است باز هم تنبیه را انجام می دهند. تهدید به خودی خود غلط است و پیامد منفی بی شماری دارد.

مشورت کردن با کودکان تا چه اندازه ای در کاهش لجبازی آن ها موثر است؟

در یک رابطه سالم افراد همدیگر را بدون هیچ گونه قید و شرطی می پذیرند. این یک اصل اساسی در روابط بین فردی است. این اصل در رابطه والدین و کودکان هزاران برابر مهم است. بهتر است کودک را به شرط انجام دادن و یا ندادن کاری مورد پذیرش قرار ندهید.بهتر است در انجام کارها با کودکان مشورت کرد و با دادن این فرصت به آن ها یاد دهید که در کارهایشان با شما مشورت کنند. به این کودکان حتی اگر نظر مخالفی بدهید با شما لجبازی نمی کنند و در تصمیماتشان حتما نظرات شما را لحاظ خواهند کرد. برخی از والدین فکر می کنند اگر به اکثر خواسته های کودک بله بگویند موجب بدعادت شدن کودک می شوند. بنابراین حتی زمان هایی که می توانند به او کمک کنند ممکن است این کار را انجام ندهند. بهتر است در خاطرتان بماند که هرگاه تصمیم داشتید به خواسته کودک نه بگویید قبل از آن مزایا و معایب این کار را در نظر بگیرید.

کودکانی که ویژگی های مثبت و مهمی چون، اعتماد به نفس، عزت نفس، قدرت حل مسئله، آرامش درونی، ارزشمندی، خودکارآمدی و مدیریت هیجان را دارند با تکیه بر این ویژگی ها به حل اصولی مسایل می پردازند و از کل کل کردن و آسیب به دیگران استفاده نمی کنند پس بهتر است این ویژگی ها را در کودکان پرورش داد.

شما چه زمانی را برای مشورت با کودکان مناسب می دانید؟

در افراد مبتلا به دیابت تا زمانی که قندخونشان بالاست نمی توان آن ها را عمل کرد و این کار خطرناک است. در تربیت کودکان لجباز نیز مسئله مشابه است. پس بهتر است والدین ابتدا شرایطی را فراهم کنند که هیجان منفی کودک کاهش پیدا کند و بعد در زمان هایی که کودک آرام هست با او با مهربانی صحبت کنند و تمام علایق خود را به بهترین نحو ممکن به او ابراز کنند.

در آخر می توان به این موضوع اشاره کرد که ایجاد فشار و محدودیت کودکان را بر هم می ریزد و نمی توانند به درستی تصمیم بگیرند. تکنیک خرید زمان یکی از بهترین تکنیک هایی است که با هدف کاهش هیجان و مساعد شدن اوضاع به کار می رود. در این تکنیک برای کودک توضیح می دهید که اکنون هر دو هیجانی هستیم و اگر ادامه بدهیم هم اوضاع از کنترل خارج می شود و هم هیچ کدام به هدف نمی رسیم و بهتر است کمی بعد که هیجاناتمان فروکش کرد مجددا صحبت کنیم.

خبرنگار : نیوشا یعقوبی

701

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۰۱۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است، می‌تواند مخرب باشد به‌خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب را از یکدیگر تشخیص دهند و این امر نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین و آموزش‌ از سوی معلمان است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در عصر تکنولوژی و فناوری استفاده از تبلت و گوشی میان کودکان و نوجوانان رواج پیدا کرد؛ اما استفاده از فناوری چه اندازه کنترل شده است تا کودکان محتوا‌های مربوط به سنین خود را مشاهده کنند؟

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است، می‌تواند مخرب هم باشد به خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب از یکدیگر تمییز و تشخیص دهند و نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین هستند؛ اما این کنترل نمی‌تواند به صورت مستمر صورت بگیرد از طرفی رهاشدن در این فضا خطراتی به همراه دارد.

حفاظت از کودکان اینترنت در کشور‌ها با وضع قوانین سختگیرانه

با پررنگ شدن استفاده از اینترنت در سراسر جهان کشورها به سمت وضع قوانینی رفتند تا فضای مناسب تری جهت استفاده کودکان و نوجوانان فراهم کنند. مثلا یکی از ایالات امریکا کودکان زیر 18 سال را بین ساعت 10:30 شب تا 6:30 صبح از استفاده رسانه‌های اجتماعی منع  کرده و استفاده از رسانه‌های اجتماعی در این ایالت برای کودکان نیاز به تأیید سن دارد. برخی قوانین در دیگر ایالت‌های امریکا نشان می‌دهد که والدین می‌توانند به حساب‌های فرزندشان دسترسی داشته باشند و شرکت‌ها از جمع‌آوری اطلاعات مربوط به کودکان زیر 13 سال بدون رضایت والدین منع شده‌اند.سنگپور

در سنگاپور نیز قوانینی برای مقابله آزار آنلاین کودکان در نظر گرفته شد، طبق این قوانین پلتفرم‌های آنلاین موظف هستند در صورت گزارش محتوای مخرب اقداماتی انجام دهند و سیستم‌هایی مانند فیلتر‌های مختلف برای محافظت از کودکان به کار گیرند.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا استراتژی بهتری در این زمینه در نظر گرفته و این استراتژی مجموعه‌ای از اقدامات پیشنهاد می‌‌کند که نخستین گام آن تولید محتوای آنلاین خلاقانه و آموزشی برای کودکان است که تنظیمات حریم خصوصی با استفاده از کنترل والدین انجام می‌شود. لایحه‌ای نیز برای جلوگیری و مبارزه با سوءاستفاده جنسی از کودکان در فضای آنلاین ارائه شده است.

فرانسه

فرانسه تولیدکنندگان موبایل و رایانه مانند اپل و ... را وادار می‌کند گزینه‌ای برای محدودکردن دسترسی کودکان به اینترنت را برای والدین فراهم کنند. این قانون به طور کاملاً واضح استفاده و جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران زیر سن قانونی را برای مقاصد تجاری مانند بازاریابی مستقیم ممنوع کرده است.

هند

کشور هند دستورالعملی را برای معلمان و والدین درباره ایمنی بازی‌های آنلاین صادر کرده است. طبق این دستورالعمل خرید دراپ‌های بازی بدون تاییدیه والدین مجاز نیست و باید از روش‌های پرداخت با رمز یکبار مصرف استفاده شود. والدین و معلمان باید به کودک آموزش دهند تا حریم خصوصی خود را در فضای آنلاین محافظت کنند.

استرالیا

استرالیا پیش نویس قانونی را ارائه کرده تا شبکه‌های اجتماعی را وادار کند برای کاربران کمتر از 16 سال رضایت والدین را دریافت کنند. به این ترتیب استرالیا نیز به جمع کشور‌هایی می‌پیوندد که مشغول کنترل سنی شبکه‌های اجتماعی هستند و تلاش دارند قدرت شرکت‌های فناوری بزرگ را کنترل کنند.

انگلیس و آمریکا

سال گذشته میلادی انگلیس قانونی شامل 15 استاندارد را اجرا کرد که هدف آن حفظ حریم خصوصی برای کودکان در فضای آنلاین است.در این میان آمریکا نیز در کنار اروپا و آسیا سعی دارد از کودکان محافظت کند. طی این لایحه پلتفرم‌های آنلاین موظف می‌شوند به والدین برای کنترل بهتر فعالیت‌های آنلاین فرزندانشان کمک کنند.همچنین ابزار‌هایی در اختیار والدین کودکان زیر 16 سال قرار می‌گیرد تا از آنها محافظت شود.

چین
چین اقداماتی سختگیرانه علیه شرکت‌های فناوری بزرگ را آغاز کرد که پلتفرم‌های بزرگ باید به طور مرتب میزان حفاظت سایبری از افراد زیر سن قانونی را ارزیابی کنند تا محیطی سالم برای آنها فراهم شود. چین قوانینی برای محدود کردن وقت گذرانی افراد زیر 18 سال در بازی‌های ویدئویی نیز وضع کرد و مدت زمان مجاز برای این گروه سنی را به 3 ساعت در هفته کاهش داد.

ایران و اینترنت کودکان

سال گذشته در کشور ما با راه‌اندازی سرویس اینترنت کودک و نوجوان (سرویس 456) برای خانواده‌ها سه روش به‌منظور حفاظت از کودکان در فضای مجازی فراهم کرد که نخست با شماره‌گیری #456*، دوم از طریق سایت و سوم از طریق اپلیکیشن 456 این امکان برای خانواده‌ها فراهم‌شده تا دسترسی کودکان و نوجوانان خود به اینترنت را متناسب با سن و شرایط هر کدام تعریف و مدیریت کنند. زیرا حفاظت از کودکان در محیط اینترنت نیازمند تلاش هماهنگ والدین، تولیدکنندگان، ارائه‌کنندگان خدمات و قانونگذاران است.      

فراهم سازی فضای مجازی ویژه کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ 

در دولت سیزدهم صیانت به منظور ایجاد شرایط مناسب برای استفاده مفید، سالم کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و مراقبت از آنان در برابر آسیب‌های ناشی از آن انجام می‌شود. از جمله اهداف اجرای طرح صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی می‌توان به فراهم سازی فضای مجازی ویژه خردسالان، کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ اسلامی-ایرانی برای استفاده مناسب از فضای مجازی و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی آن اشاره کرد.

عیسی زارع پور وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به اینکه حوزه کودک و نوجوان در فضای مجازی حوزه بسیار مهمی است اما آن‌چنان‌که باید و شاید به آن پرداخته نشده است گفته بود که سابقه بحث حفاظت از کودکان در فضای مجازی قریب به دو دهه است که در دنیا دنبال می‌شود و در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود هم فعالیت‌های خوبی در کشور انجام شد البته در ادامه کمتر به این حوزه توجه شده است و اقدامات انجام‌ شده یا کافی نبوده یا متناسب با چارچوب‌های فرهنگی کشورمان نبوده است.

تکالیف در نظر گرفته‌شده در سند صیانت از کودکان در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده تا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی یک محیط امن در فضای مجازی برای کودکان فراهم کند تا آن‌ها کمتر در معرض محتواهای نامناسب قرار گیرند. همچنین فراهم سازی محیط امن متناسب با سن و محتوایی که در اختیار کاربر قرار می گیرد، از دیگر تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با همکاری خیلی خوب خانواده ارتباطات کشور و در رأس آن اپراتورهای تلفن همراه این امکان فراهم شده است.

سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده است

سند صیانت از کودکان در فضای مجازی
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده چرا که بر آسیب پذیرترین بخش جامعه که کودکان هستند تاکید داشته و برای کاهش آسیب پذیری در این حوزه موثر است. 

سند حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، از سال 1398 در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته بود تا به واسطه آن اینترنت کودکان از اینترنت عمومی جامعه مستقل شود و هم تولید محتوای گسترده‌ای مخصوص کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت انجام شود سند صیانت از کودکان در فضای مجازی خردادماه سال 1400 به تصویب رسید. 

این سند مصوب شورای عالی فضای مجازی خالق الگوی ملی برای نظم بخشی حقوقی و مدیریت فضای مجازی در ارتباط با کودکان و نوجوانان ایرانی است؛ و اصل این سند، ایجاد محیط مجازی صیانت شده برای کودکان و نوجوانان است.

کلام آخر 

محافظت از کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت لازم و ضروری است و باید همه نهادهای مربوطه از جمله وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ پای کار باشند اما این نقش پررنگ والدین است که می تواند نتیجه مطلبوب را ارائه دهد و از آن مهم‌تر آموزش به کودکان و نوجوان از سوی خانواده و معلمان نکته پررنگی است که باید به صورت ویژه به آن پرداخت.

منبع: آنا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟