Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@00:42:04 GMT

لجبازی؛ یکی از ویژگی‌های رشدی در کودکان

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۲۲۴۹۷

لجبازی؛ یکی از ویژگی‌های رشدی در کودکان

یکی از ویژگی‌های رشدی در کودکان لجبازی است که معمولاً از سن سه‌ سالگی به بعد بروز داده می شود.کودکان وقتی مورد بی‌توجهی پدر و مادر خود قرار می‌گیرند به تدریج شروع به بهانه‌گیری و لجبازی کرده و سعی میکنند تا از این طریق توجه دیگران را به خود جلب کنند. ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۴ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، یکی از ویژگی‌های رشدی در کودکان لجبازی است که معمولاً از سن سه‌ سالگی به بعد بروز داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان وقتی مورد بی‌توجهی پدر و مادر خود قرار می‌گیرند به تدریج شروع به بهانه‌گیری و لجبازی کرده و سعی می کنند تا از این طریق توجه دیگران را به خود جلب نمایند. برخورد نادرست والدین با این رفتار کودکان، باعث تقویت روحیه پرخاشگری و لجبازی در آن‌ها می‌شود.

 

دختر 3 ساله‌ام از هیچ‌کس حرف‌شنوی ندارد. گاهی آن‌قدر لجبازی می‌کند که باعث می‌شود ناخواسته با او تند برخورد کنیم و یا مجبور به تنبیه بدنی او شویم. لطفاً بفرمایید چگونه این رفتار بد دخترم را اصلاح کنیم؟
گاهی پدر و مادر به دلیل امر و نهی‌های مکرر خود به این نوع لجبازی‌ها دامن می‌زنند و کودکی که با لجبازی در مواجهه با والدین، خود را پیروز قلمداد می‌کند این رفتار را با دیگران هم تکرار می‌کند.

نقطه‌ضعف نشان ندهید

در رفتار با کودکان باید از موضع عقل و قدرت برخورد شود.گاهی اوقات والدین آنقدر واکنش شدیدی نسبت به رفتارهای کودکشان نشان می دهند که کودک هر چقدر هم که کوچک باشد متوجه نقطه ضعف پدر و مادر خود شده و آن را ابزاری برای جلب توجه والدین خود قرار می دهد.

دادن حق انتخاب به کودک

برای از بین بردن لجبازی کودک خود باید رویه‌ای متفاوت را در پیش بگیرید. پیش از هر کار باید زمینه را فراهم کنید تا به جای نه گفتن به خواسته‌هایتان قدرت انتخاب به او بدهید. وقتی به او می‌گویید این میوه را بخور او مقاومت می‌کند اما اگر بگویید سیب می‌خوری یا پرتقال؟ احتمالاً به‌جای لجبازی دست به انتخاب می‌زند.

تنبیه بدنی ممنوع

از تنبیه بدنی اکیداً پرهیز کنید چرا که لجبازی را در کودک عمیق‌تر و درونی می‌کند. رفتارهای ملایم و مثبتش را تشویق کنید و در هنگام لجبازی او را مورد بی‌اعتنایی قرار دهید. وقتی او متوجه شود با لجبازی می‌تواند شما را دلخور و عصبانی کند این کار را ادامه می‌دهد در حالی‌ که تشویق رفتار مثبت و ابراز محبت به او و در مقابل بی‌اعتنایی به رفتار منفی می‌تواند مؤثرتر واقع شود. تنبیه بدنی به جای جسم، روح کودک را نشانه بگیرد.

اختصاص وقت برای کودک

مراقب باشید که حسادت بخش عمده‌ای از این لجبازی است لذا حتماً اوقاتی را فقط به او اختصاص دهید و بین فرزندانتان تبعیض قائل نشوید. از صفات مثبت او زیاد بگویید و او را مورد توجه قرار دهید.نیم ساعت بازی روزانه با کودک می‌تواند در بهبود رفتار‌های ناشی از لجبازی موثر باشد.

از تنبیه بدنی اکیداً پرهیز کنید چراکه لجبازی را در کودک عمیق‌تر و درونی می‌کند

ثابت قدم باشید

در رفتار با کودک باید ثابت‌قدم بود؛ یعنی اینکه شما و همسرتان باید از قبل، در مورد اینکه فرزندتان مجاز به انجام چه‌ کارهایی است و چه‌ کارهایی را نباید انجام دهد، هماهنگ باشید و نیز باید بدانید، در صورتی‌ که فرزندتان از حد خود تجاوز کرد چگونه با او برخورد کنید که در این مورد نیز نیاز به هماهنگی قبلی و ثبات و استمرار دارید.

قاطع اما آرام باشید

آرام اما محکم و قاطع به فرزندتان بگویید که به رفتارش خاتمه دهد و دوست ندارید که این کار تکرار شود چون به‌ هیچ‌وجه آن را نمی‌پذیرید. اگر از کار خود دست برنداشت به کودکتان بگویید اگر به کارش ادامه دهد، تنبیه خواهد شد. اخطار و آگاهی دادن از مراحل مهمی بشمار می‌رود.

لجبازی نکنید

سعی کنید درخواست هایی که از کودکتان دارید منطقی باشد چون کودکان لجباز حس می کنند که در این بازی یکی باید برنده و دیگری بازنده باشد.والدین با لجبازی کردن بیشتر کودک را به رقابت در این میدان تشویق می کنند.

تنبیه در آخرین مرحله

اگر کودک به خواسته شما عمل نکرد باید تنبیه شود؛ اما نه تنبیه بدنی.کنترل همیشگی از سوی والدین شخصیت کودک را ضعیف می‌کند. از سوی دیگر اگر کودک به حال خود رها شود نتیجه آن کودکی خواهد بود غیرقابل‌ کنترل که حرف والدینش هیچ تأثیری بر او ندارد.

جداسازی یکی از روش‌های مدرن تنبیه است که می‌توانید انجام دهید؛ جداسازی کودک حدود چند دقیقه به طول می‌کشد به‌ عبارتی‌ دیگر، جداسازی کودک برابر با سن او باید انجام شود؛ یعنی اگر کودک 2 سال دارد باید 2 دقیقه، اگر 4 سال 4 دقیقه و اگر 5 سال سن دارد 5 دقیقه او را تنها در یک اتاق بگذارید. در این اتاق نباید وسایل سرگرمی کودک و نیز وسایل خطرناک وجود داشته باشد. بعد از این چند دقیقه اگر سر و صدا و یا گریه و جیغ کودک تمام‌شده بود او را از اتاق بیرون بیاورید. مدنظر داشته باشید که زمینه را برای عصبانیت و لجبازی او فراهم نکنید.

بعد از آرام شدن کودک، او را بغل و سپس آرام نوازش کنید؛ اما راجع به رفتار و لجاجت چند دقیقه قبل وی صحبت نکنید. بغل کردن کودک و توجه به او در هنگام لجبازی به کودک می‌آموزد برای جلب‌ توجه با لجبازی و تندخویی می‌تواند هر چه را که می خواهد از جمله توجه والدین را به دست آورد.

در نهایت در صورت تکرار لجبازی فرزندتان، توصیه می‌شود که حتماً به یک روانشناس مراجعه کنید.

منبع:تبیان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۲۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه

رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس دستوالعمل ارائه خدمات ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه کلیه خدمات بستری رایگان هستند.

دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کام در حال اجرا است.

او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ گونه دریافتی از از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.

به گفته طباطبایی دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.

والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند. 

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه