Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهناز اصفهانی، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: لجبازی از سن ۲ سالگی و با آشنا شدن کودک با کلمه «نه» آغاز می‌شود، اگر چه در ابتدا بسیاری از مخالفت‌های بچه‌ها برای دیدن واکنش‌های اطرافیان، درک محیط و جایگاه خود است ولی واکنش‌های غلط باعث می‌شود لجبازی به عنوان بخشی از شخصیت کودک تثبیت و تا دوران بلوغ ادامه پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بخشی از واکنش‌های طبیعی هر انسانی رفتار مقابله‌ای با پدیده‌های ناخوشایند است ولی اگر کسی بخواهد این رفتار طبیعی را با مبارزه و اعمال قدرت سرکوب کند موجب مقاومت و لجبازی در طرف مقابل می‌شود که البته این امر در کودکان نیز صادق است، به عبارتی بخشی از لجبازی‌های بچه‌ها بخاطر مقاومت در برابر خواسته‌هایشان و یا جلب توجه است.

اصفهانی ادامه داد: بچه‌ها اگر چه درک سطحی از مسائل و محیط پیرامون خود دارند ولی این دلیل قانع کننده‌ای نیست که برخی از والدین به بهانه مراقبت و محافظت، آنها را از هر تجربه اندوزی محروم کنند. البته این به معنای رهایی و به خود واگذار کردن بچه‌ها نیست بلکه منظور واکنش هدایت گرانه است نه مبارزه طلبی با کودک.

وی با بیان اینکه مشخص کردن حد و حدود، لجبازی را کم می‌کند، افزود: بچه‌ها نیازمند نظم و مشخص شدن حدود خود هستند، درواقع گاهی نامشخص بودن مرزها باعث می‌شود کودک از محدوده خواسته و دخالت بگذرد به همین دلیل باید والدین قواعد و حدود کودک را وضع کنند و عواقب منطقی عدم رعایت این حدود را پیوسته به آنها یادآور شوند. همچنین به خواسته‌های موجه کودک باید پاسخ داده شود با این روش اعتماد کودک جلب شده و تفاوت بین خواسته موجه و غیرموجه را درک خواهد کرد.

اصفهانی اضافه کرد: در سنین بالای ۴ سال لجبازی تنها یک سرکشی کورکورانه نیست بلکه هر مقاومت کودک نشانه‌ای از یک ناراحتی پنهان است
پس اگر بچه‌ها مایل به انجام کاری نیستند پیش از هر چیز با آرامش و در یک فضای صمیمی علت را جویا شوید، شاید دلایل قانع کننده وجود داشته باشد که والدین از آن بی خبر هستند، ضمن اینکه باید به بچه‌ها در برخی موارد حق انتخاب داد تا خود را محصور در قدرت نبینند.

این روانشناس اضافه کرد: گاهی لجبازی کودکان برگرفته از رفتارهای غلط والدین با یکدیگر است، در خانواده‌هایی که رابطه همسری ضعیف و تنش‌ها زن و شوهر زیاد باشد احتمال اینکه فرزند نیز لجباز و سرکش شود بسیار است. به عبارت ساده‌تر محیط ناامن خانواده و رفتارهای آزاردهنده و بی‌توجهی‌های بیش از حد می‌تواند رفتارهای مقابله‌ای و لجبازی را در کودکان تشدید کند.

اصفهانی خاطرنشان کرد: والدین باید مهارت‌های ارتباط مؤثر با کودک را بیاموزند، گاهی یک واکنش غلط سرآغاز یک رفتار مقابله جویانه در فرزند می‌شود که اگر همین رفتار نیز به درستی هدایت و برطرف نشود می‌تواند به یک رفتار همیشگی و گاهی موجب اختلالات بعدی شود بر همین اساس همواره به والدین پیشنهاد می‌شود که به جای توصیه‌های دستوری از توصیه‌های خبری استفاده کنند چراکه تکرار بیش از حد توصیه‌ها کودک را لجبازتر می‌کند.

کد خبر 4991403

منبع: مهر

کلیدواژه: تربیت کودکان روانشناسی والدین ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه شهرداری تهران سازمان تامین اجتماعی کمیته امداد امام خمینی محسن حاجی میرزایی پیش بینی وضعیت هوا بنیاد شهید و امور ایثارگران ملک جماران سرهنگ نادر رحمانی آیت الله سید ابراهیم رئیسی مواد مخدر وضعیت راهها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۷۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه

سازمان‌های مختلف وابسته به سازمان ملل با اشاره به وضعیت روانی و جسمی بسیار وخیم کودکان غزه در سایه تداوم تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی، بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه تاکید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در گزارشی نسبت به آسیب‌های روحی و روانی شدیدی که در نتیجه تجاوزات مستمر رژیم اشغالگر به نوار غزه به کودکان فلسطینی در این منطقه وارد شده است هشدار داده و اعلام کرد که کودکان غزه از سطوح ویرانگر و بالایی از اضطراب رنج می‌برند.

در بیانیه این آژانس آمده است که تیم آنروا با کودکان و نوجوانان در نوار غزه برای کاهش تاثیرات وحشتناک جنگ روی آنها کار می‌کند اما این کودکان وضعیت بسیار اسفباری دارند.

از سوی دیگر «سندی ماکین» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد با اشاره به وقوع قحطی گسترده در شمال نوار غزه اعلام کرد که غزه از قحطی فراگیر رنج می‌برد و بعد از گذشت 7 ماه از این جنگ ویرانگر، مردم غزه دچار کمبود شدید مواد غذایی و ناامنی غذایی هستند. آنچه که ما در واقعیت روی زمین در نوار غزه می‌بینیم بسیار وحشتناک است و حتی نگاه کردن و یا شنیدن درباره آن هم بسیار سخت می‌باشد و باید هرچه سریعتر آتش بس در این منطقه برقرار شود.

همچنین آنروآ گزارش داد که 90 درصد از مردم نوار غزه به طور کامل برای تامین منابع غذایی خود به ورود کمک‌ها نیاز دارند. در این میان وضعیت کودکان بسیار بد بوده و آنها از کم آبی و سوء تغذیه شدید رنج می‌برند.

از سوی دیگر «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی به توصیف وضعیت فوق بحرانی کودکان در نوار غزه اشاره و اعلام کرد که جنگ غزه بسیاری از کودکان را مجبور کرده چشمان خود را ببندند و گورستان‌هایی در رفح وجود دارد که پر از کودکان است‌. حملات هوایی شدید طی این هفته موجب قتل عام شمار زیادی از غیرنظامیان بزرگسال و کودک در رفح شده است. بیش از شش ماه از جنگ در نوار غزه می‌گذرد و این جنگ در حال شکستن سیاه‌ترین رکوردها در جنایت علیه بشریت است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که طبق آمار رسمی بیش از 14هزار کودک در نوار غزه قتل عام شده‌اند و با توجه به تهدیدات برای ادامه تجاوزات این اوضاع بدتر می‌شود.

سخنگوی یونیسف هشدار داد که حمله به رفح عواقب فاجعه باری خواهد داشت؛ زیرا رفح در واقع شهر کودکان است، جایی که حدود 600 هزار کودک در آن زندگی می‌کنند. همچنین وضعیت بزرگترین بیمارستان باقیمانده در غزه یعنی بیمارستان اروپایی هم بسیار وخیم است.

وی گفت که من در ماه آوریل گذشته به این بیمارستان سر زدم و جراح کودکان بالای سر کودک کوچکی به نام محمود خم شده بود که بر اثر انفجار موشکی که به خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. این جراح در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟ امروز از 36 بیمارستان غزه تنها 10 بیمارستان هنوز فعال هستند که آنها هم به طور جزئی کار می‌کنند و این در حالی است که همه کودکان غزه نیاز به مراقبت‌های بهداشتی دارند.

یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل استیونیسف: 600 هزار کودک در رفح گرسنه و وحشت‌زده هستند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • والدین ثبت‌نام کُتب درسی را تا ۲۵ اردیبهشت انجام دهند
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟